Ortobionomi/Muskulär korrigering

 

En muskulär behandling, där jag arbetar med lätta tryck och rörelser. Det är för att lösa upp muskelspänningar och få tillbaka den normala rörligheten i kroppen.

Metoden passar alla även de som har svåra smärtor och är rädda för beröring vid behandling som tex. Fibromyalgi och reumatism.

Behandlingen har varit till stor hjälp
för de som har haft följande problem:

- Ryggont
-Värkande axlar/nacke
-Sträckningar
-Ömmande muskulatur
-Diffus värk
-Musarm
-Inflammerade muskler/muskelfästen
-Smärta som strålar ner i armar/ben
-Huvudvärk

 

45 - 60 min 650:-

45 - 60 min 5 ggr 2000:-

Häggvägen 5 633 69 Skogstorp

Välkomna att boka tid. 0709 - 20 53 59

Betalning via swish 1233431301 

 

Vad är ortobionomi?

Ortobionomi är en smärtfri och behaglig terapiform där man använder tryck för att korrigera felställningar och assistera kroppen till självläkning. Metoden utvecklades av den osteopatiske läkaren Dr Lawrens H. Jones från USA som upptäckte att kroppen själv vid vissa tillfällen korrigerade sig spontant. Han började att experimentera och utvecklade så småning om denna teknik.

Ortobionomi kommer från orden:

Orto - Normal, rak

Bio - Rörelse, levande

Nomi - Läran om

Metoden utgår ifrån att jag jobbar med kroppen och inte emot, i  det skadedrabbade området följer jag den rörelse som kroppen accepterar. Där tar jag även hjälp av smärt/reflex/triggerpunkter.

Under behandlingen använder jag mig av lätta tryck och små rörelser för att bearbeta och  minska på och lösa upp muskelspänningar. När jag lossar de muskulära spänningarna påverkas kotor, leder och ligament, därmed förbättras rörligheten.

När en muskel usätts för trauma, drar muskelfibrerna ihop sig och ett vanligt sätt att återställa balansen är att använda massage, där man töjer ut och stretchar muskeln. Med ortobionomin gör jag tvärtom, jag komprimerar muskeln ännu mer, sedan följer jag muskelns rörelse åt det håll den vill röra sig  åt. När muskeln är i det läge som den vill vara så kommer rörelsen att stanna.

När muskeln befinner sig i det läget går det signaler till hjärnan från muskeln och hjärnan ser till att blodförsörjningen i det området kommer att öka kraftigt. När cirkulationen ökar, släpper spänningen.Eftersom jag har använt mig av en väldigt subtil verkan skapas inget motstånd i kroppen. Om jag trycker hårt på eller sliter i en muskel då går den i försvar.

Behandlingen stimulerar muskler och nervsystemet att åstadkomma varaktiga förändringar.

Du har kläderna på dig under behandlingen 

 

Dela den här sidan